Стар Боинг се превърна в произведение на изкуството

Стар Боинг се превърна в  произведение на изкуството
Нова телевизия
A A+ A++ A

В пустинята Блек Рок, Невада, започна международния културен фестивал „Горящият човек”. Той се провежда в рамките на една седмица - от 28 август до 5 септември, пише Нова телевизия.

Един от акцентите тази година е гигантският Боинг 747 Джъмбо Джет, който е превърнат в истинско произведение на изкуството. Арт инсталацията тежи близо 30 000 килограма и е дълъг над 22 метра. Струвал е 240 000 долара и поради големите си размери някои от пътищата са затворени, докато бъде транспортиран до Блек Рок.

В Боинга се провеждат различни партита, концерти и други събития. Горният етаж предлага красива гледка към пустинята. Повече от 100 художници и инженери са преструктурирали самолета, удължавайки го, ремонтирайки пилотската кабина и изграждайки стълбища.

Идеята на фестивала „Горящият човек” е всеки посетител да допринесе с нещо за събитието. За една седмица тази част от пустинята се превръща в град, в който всичко е построено изцяло от участващите. Фестивалът се провежда от 1986 година насам. Любопитното е, че след края му всички творби се изгарят. 

 
 

#пустиня #Невада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници