Достъп до класифицирана информация ще се получава срещу деклариция за членство на тайно общество

Достъп до класифицирана информация ще се получава срещу деклариция за членство на тайно общество
A A+ A++ A

 

Кандидатстващите за достъп до класифицирана информация ще декларират принадлежност към тайни общества и неформални организации. За това гласуваха днес депутатите в Народното събрание, когато приеха на второ четене промените в Закона за класифицираната информация, съобщава БГНЕС.

Кандидатите за длъжности или за изпълнение на конкретно възложени задачи, които налагат работа с класифицирана информация, маркирана с гриф за сигурност "Секретно", ще попълват въпросник, в който ще отговарят в какви организации членуват и дали са били част от службите за разузнаване и сигурност на България.

Депутатът от БСП лява България Таско Ерменков заяви, че с тези текстове се дават основания за "лов на вещици". Според него старият текст е бил по-добър и по-точен, защото е включвал задължението организациите да бъдат изброени. Колегата му от ГЕРБ Методи Андреев пък го упрекна в конфликт на интереси. Дали ще се „ловят вещиците" зависи от волята на държавата, но те трябва да бъдат локализирани, отсече той.

Председателят на вътрешната комисия и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов благодари на всички експерти и членове на оглавяваната от него комисия след приемане на текстовете за свършената работа и специално подчерта постигнатия консенсус в неговата комисия. 

#Кандидатстващи #достъп #класифицирана информация #декларират

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници