Циганите на сапун, турците на нож, описал ситуацията в Джебел кмет на ДПС

Циганите на сапун, турците на нож, описал ситуацията в Джебел кмет на ДПС
Бяха ми потъпкани правата на депутат, а какво остава за обикновените граждани, заяви Цвета Караянчева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Циганите на сапун, турците на нож“ - така е описал ситуацията с малцинствата в България кметът на Джебел Бахри Юмер, съобщи депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Изявлението на Юмер е направено по време на празника на града в събота на 19 май - годишнината от майските събития през 1989 г., като на събитието е присъствал и лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Цвета Караянчева разказа пред bTV, че е имала желание да говори пред местните граждани по време на възпоменателните прояви в памет на жертвите на Възродителния процес, но не била представена и изобщо не била допусната до подиума. Според нея страхът от ГЕРБ в районите със смесено население е много голям.

„Това е недопустимо. Бяха ми потъпкани правата на депутат, а какво остава за обикновените граждани“, заяви Цвета Караянчева.

Тя даде за пример как би се отразила подобна случка в София. Според нея, ако столичният кмет Йорданка Фандъкова откаже да даде думата на депутат на ДПС, ще се вдигне голям скандал.

Депутатът от ГЕРБ добави, че случилото се в Джебел е размахване на пръст от страна на ДПС. Според нея местните жители са постоянно тъпкани и това трябва да престане.

В неделя обаче лидерът на ДПС Ахмед Доган заяви пред жители на ардинското село Бял извор, че Възродителният процес на Балканите продължава.

Според него няма страна на Балканите, в която под една или друга форма да не е провеждан процес на асимилация.

Пред избирателите си той директно направи заявка за участие на ДПС във властта, с думите: „Налага се да управляваме, без нас няма да мине“.

#Бахри Юмер #Джебел #депутат от ГЕРБ #Цвета Караянчева #Ахмед Доган #ДПС #Възродителен процес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници