Увеличава се броят на мигрантите в Гърция. У нас само за 3 дни са заловени 319 нелегални бежанци

Увеличава се броят на мигрантите в Гърция. У нас само за 3 дни са заловени 319 нелегални бежанци
A A+ A++ A

 

През изминалата седмица значително се е увеличил броят на нови бежанци и мигранти, които са пристигнали на о. Лесбос, съобщават гръцките власти, съобщава БГНЕС. От понеделник, 22 август на Лесбос са пристигнали 358 души, на Хиос – 78 души, на Самос – 7 души. Край бреговете на Митилена само за днешния ден са спасени от водите общо 175 мигранти в рамките на три операции. Те са били изпратени в лагера за настаняване в Мориа.

В същото време гръцкият в. „Катимерини“ посочва, че според свои източници само днес са били спасени над 300 бежанци и мигранти. По данни на властите за справяне с бежанската криза само днес на Лесбос са пристигнали 124 души, а на Калимнос – 25 души.

През периода от 26 до 29 август 2016 г. служители на Главна дирекция „Гранична полиция” са задържали 319 нелегални мигранти, от които 82 лица са задържани при опит за незаконно преминаване на вход на българо-турската граница, а при опити за излизане от страната на българо-сръбска граница са задържани 237 чуждестранни граждани. Предотвратено е влизането на 29 мигранти. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
Всекидневните действия на граничните полицаи за охрана на държавната ни граница и недопускане на незаконното преминаване продължават.

#България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници