Извозват с автобуси пътниците в участъка София-Драгоман

Извозват с автобуси пътниците в участъка София-Драгоман
A A+ A++ A

 

Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) започна възстановяване на железния път след дерайлирането на седем вагона с въглища в района на гара Петърч, съобщава БГНЕС.

Инцидентът е станал в неделя, 28.08 т.г. около 16.10 ч. в гара Петърч при транзитно преминаване на товарен влак с дванадесет вагона. Екипи на НКЖИ през цялата нощ извършваха възстановителни дейности по разчистване на участъка. На мястото работи тежка механизация и жп кран за освобождаване на трасето на жп линията от дерайлиралите вагони. Рано сутринта беше открит габарит и незабавно започнаха възстановителни дейности по разрушения железен път.

Предстои полагане на около 200 метра нов железен път, регулиране на контактната мрежа и възстановяване на движението на влаковете.

Назначена е комисия, която разследва причините за инцидента и оценява щетите по инфраструктурата.

Пътниците от всички влакове, които се движат в участъка между София и Драгоман, ще бъдат превозвани с автобуси.

Клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват с крайградските пътнически влакове по маршрута София – Драгоман – София, ще бъдат превозвани с автобуси в участъка между гарите Сливница и Костинброд. Пътниците от международните влакове София – Белград – София ще бъдат превозвани с автобуси между София и Драгоман.

Движението на влаковете в участъка между гарите Петърч и Костинброд ще бъде възстановено след освобождаване на железния път от вагоните и възстановяване на нанесените щети по железопътната инфраструктура. Назначена е комисия, която разследва причините за инцидента и оценява щетите по инфраструктурата. 

#извозване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници