Облачността ще намалее до слънчево време

Облачността ще намалее до слънчево време
Над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна и отново ще има превалявания с гръмотевици. Снимка: Sofia Photo Agency
A A+ A++ A

В неделя над западните райони от страната облачността ще намалее до предимно слънчево време, но сутринта на отделни места там ще превали слабо и краткотрайно.

Над източната половина от страната облачността ще остане предимно значителна и отново ще има превалявания с гръмотевици, но вече на по-малко места в сравнение с отминалите дни, е прогонозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Дневните температури ще се повишат с 2 до 4 градуса и максималните ще са между 21° и 26°, в София около 21 – 22°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Максималните температури ще са 20-23°. Температурата на морската вода е 18 -19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна, в следобедните часове купесто-дъждовна и на много места ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от северната четвърт. Максималнате температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 8°.

Атмосферното налягане в неделя е близко до средното за май.

#Националния институт по метеорология и хидрология #НИМХ #Черноморие #валежи #слънчево време #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници