Брендо остана в ареста, защото Интерпол го издирвал

Брендо остана в ареста, защото Интерпол го издирвал
Според вътрешния министър Цветан Цветанов Брендо има издадена червена бюлетина на Интерпол заради трафик на големи количества кокаин, но прокуратурата отрече тази информация. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд остави в ареста Евелин Банев – Брендо заради подозрението, че подсъдимият смята да се укрие, и заради твърдението на МВР, че Брендо е издирван от Интерпол за екстрадация в Швейцария.

Евелин Банев беше задържан на 16 май при операция на МВР в Созопол по подозрение за извършване на престъпление.

Според вътрешния министър Цветан Цветанов Брендо има издадена червена бюлетина на Интерпол заради трафик на големи количества кокаин, но прокуратурата отрече тази информация.

Евелин Банев е заподозрян и затова, че е основният „перач" на парите, които се получават от трафика и реализацията на кокаин.

Информацията за намеренията на Евелин Банев да напусне страната идва от разговор между него и бившата му съпруга, записан със СРС. Съдът определи, че използването на СРС-тата е направено и изготвено по законния ред.

Защитниците на Брендо контрираха, че човек не може да бъде задържан единствено въз основа на СРС-та, без да има други доказателства за намеренията му, предаде БГНЕС.

В подкрепа на твърдението си адвокат Ина Лулчева припомни за резултатите от делото на Христо Данов срещу България, свързано с употребата на СРС-та в съда, което ищецът спечели в Страсбург.

Според защитата от записите, представени в съда, може да се твърди само за намерение или мисъл за извършване на действие, не за пряка заплаха обвиняемият да се укрие.

По повод заповедта за международно издирване на Брендо, Ина Лулчева спомена, че такава заповед пред съда и България не е представена до момента.

Адвокатът добави още и че „би било смешно да се твърди, че някой иска да избяга от България, защото има проблеми с Интерпол."

Самият Евелин Банев определи разговора си като шега.

„Нямам никакви притеснения от това дали ще бъда задържан и съден. Ако разговорите не бяха представяни толкова селективно, щеше да стане ясно, че никога не съм имал намерение да напусна страната," заяви той.

Брендо е подсъдим за организиране на престъпна група за пране на пари заедно с бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - съпруга на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев.

Според обвинението групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия.

#Софийски градски съд #Евелин Банев – Брендо #Евелин Банев #Брендо #Цветан Цветанов #трафик на наркотици #пране на пари #Интерпол #Швейцария #Ина Лулчева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници