Съдът решава дали да остави Брендо в ареста

Съдът решава дали да остави Брендо в ареста
Брендо е подсъдим и с мярка за неотклонение „парична гаранция“ по дело за участие в международна организирана престъпна група за пране на пари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд (СГС) решава дали да остави в ареста Евелин Банев - Брендо, който беше задържан в сряда край Созопол.

Брендо е подсъдим и с мярка за неотклонение „парична гаранция“ по дело за участие в международна организирана престъпна група за пране на пари.

В петък прокуратурата поиска мярката на Евелин Банев да бъде променена заради официално постъпилите в прокуратурата материали от МВР, които обосновават намерението на Брендо да напусне страната, като по този начин се укрие и осуети нормалния ход на воденото срещу него наказателно производство, пише в съобщението на прокуратурата, цитирано от „Дневник“.

Същевременно става ясно, че друго дело срещу Евелин Банев не може да бъде образувано, въпреки твърдението на шефа на ГДБОП Станимир Флоров от сряда, че Брендо е арестуван по подозрение за подготвяно престъпление.

Прокуратурата обаче пише, че към момента не разполага с данни за извършени нови престъпления от Евелин Банев.

„Ако в рамките на проведената от МВР акция са събрани материали в тази посока, прокуратурата ще предприеме съответните законоустановени действия, след като те ни бъдат докладвани“, се уточняваше в съобщението на обвинението.

В петък вътрешният министър Цветанов съобщи пред „Фокус“, че е приключило разследване в Швейцария, където на Брендо „му е повдигнато обвинение за трафик на кокаин от Южна Америка за Европа в размер на около 10 тона кокаин“. И още, че „има привличане на обвинение за пране на пари и блокирани сметки за милиони евро на територията на Швейцария“.

Прокуратурата обаче отрече да има такава информация.

От думите на Цветан Цветанов не става ясно дали той визира започнат процес в Швейцария, или има предвид българското дело за пране на пари в СГС, по което швейцарска банка свали тайната върху сметките на Евелин Банев.

Николай Кокинов не коментира изявлението на вътрешния министър, но според него трябва да се прави разлика между полицейско издирване на Интерпол и молба за правна помощ. Такава молба не е постъпвала в прокуратурата.

#Швейцария #Николай Кокинов #трафик на наркотици #пране на пари #СГС #Софийски градски съд #Брендо #Евелин Банев #Евелин Банев – Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници