Николаево евакуиран заради изтичане на газ

Николаево евакуиран заради изтичане на газ
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

Теч на огромно количество газ наложи пълна евакуация на жителите на град Николаево тази нощ, обл. Стара Загора, съобщи БГНЕС.

Течът на синьото гориво от многотонна цистерна, на митнически склад, е в близост до жп гарата, поради което беше спрян железопътният транспорт, а също и автомобилното движение.

Газът е по-тежък от въздуха, стои в близост земята и опасността от взрив е голяма. За това се налагат всички тези действия, каза кметът на града Коци Коцев, цитиран от БНТ.

„Никой не знае какво е било количеството газ в държавното хранилище, тъй като това представлява държавна тайна“, допълни Коцев.

Електричеството в града също беше спряно от съображения за сигурност. Николаево беше отцепен, а полицейските патрули не допускаха хора или превозни средства в населеното място. Трафикът е пренасочен по обходни маршрути.

В Николаево живеят около 3 хил. души. Принудителна евакуация се наложи над обитателите на 50-60 къщи в близост до хранилището в спортната зала в центъра на града.

Рано сутринта изтичането на синьо гориво е спряно и ситуацията е овладяна. Очаква се скоро хората да се завърнат в домовете си. Движението на автомобили вече е възстановено, информира NOVA.

„Обезпокоителното свърши. Течът на газ от един от съдовете в газохранилището е овладян. Преустановен е някъде преди около половин час. Към момента текат вторични замервания и до половин час целият ритъм на живот в района ще се нормализира”, съобщи главният секретар на МВР Георги Костов.

„Течът е отстранен. След като експертите от РЗИ, РИОСВ и ГД ПБЗН установят, че няма никаква опасност за населението и за нашите екипи на място, съвместно с Окръжна прокуратура Стара Загора ще започнат необходимите процесуално-следствени дейности и ще се назначат, необходимите експертизи, за да се установи причината за инцидента”, каза още той.

новят, че няма никаква опасност за населението и за нашите екипи на място, съвместно с Окръжна прокуратура Стара Загора ще започнат необходимите процесуално-следствени дейности и

ще се назначат, необходимите експертизи, за да се установи причината за инцидента”,

каза още той.

#теч #Николаево #електричеството #трафикът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници