Хамстера отново в ГДБОП, този път за готвено убийство на съдия Янева

Хамстера отново в ГДБОП, този път за готвено убийство на съдия Янева
Сочената като нова мишена на Хамстера – съдия Владимира Янева, се нареди сред „спорните“ назначения на Висшия съдебен съвет от миналата година. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Антон Петров – Хамстера, беше привикан отново на разпит в ГДБОП в рамките на седмица, след като беше задържан от антимафиотите и пуснат след 24 часа.

След като на 10 май Петров бе показно задържан и освободен след 24 часа с предупреждението да не се занимава с подготовката на убийството на висш антимафиот, тази сутрин той отново е бил в дирекцията на беседа, съобщиха източници на bTV.

Този път заради сигнал, който издал намеренията му да ликвидира физически председателя на Софийски градски съд (СГС) Владимира Янева.

Миналата седмица покрай Хамстера в ГДБОП се озова и Димитър Желязков – Очите. Разследващите органи засекли разговор между двамата, в който основната тема била подготвяно покушение.

Тогава Желязков бе пуснат само с предупредителен протокол, а същата процедура в петък е била приложена и срещу Петров.

За разлика от първата „повиквателна“ на Хамстера, на 17 май той се е разминал без арест въпреки тежките подозрения във второ планирано убийство.

След първото предупреждение вътрешният министър Цветан Цветанов коментира въпросния „притеснителен“ разговор, като се усъмни, че двамата участници в него са обсъждали театър или кино. Все още обаче не е ясно какво е породило съмнения у антимафиотите, за да привикат Петров отново.

Сочената като нова мишена на Хамстера – съдия Владимира Янева, се нареди сред „спорните“ назначения на Висшия съдебен съвет от миналата година.

На Янева било разпределено дело за нарушения в столичното дружество „Софийски имоти", а тя като пълномощник на баща си преди време купувала имоти от там. Стигна се до обвинения в конфликт на интереси, а решение на Върховния административен съд (ВАС) в крайна сметка определи избора й за председател на СГС като законен.

В цялата суматоха обаче стана ясно, че Янева поддържа близки приятелски отношения със семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов.

#Антон Петров #Антон Петров-Хамстера #ГДБОП #Софийски градски съд #Владимира Янева #съдия #СГС #Димитър Желязков #Очите #Цветан Цветанов #вътрешен министър #Висшия съдебен съвет #Върховния административен съд #ВАС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници