Прогнозите са тол-системата да носи пари за нови пътища

Прогнозите са тол-системата да носи пари за нови пътища
Източник: www.api.bg
A A+ A++ A

Прпблеми има предимно по най-натоварените участъци и по третокласната мрежа, която е в най-лошо състояние. Това заяви пред Нова телевизия председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров. Той подчерта, че се прави всичко възможно кръпките и запълването на дупки да останат в миналото. 

Лазаров обясни, че от агенцията се надяват след заработването на тол-системата да строят пътища със собствени сили. Той припомни, че заради жалба в момента тръжната процедура е спряна. След приключване на всички процедури по исканията за спирането й обаче се очаква да бъде възстановена. 

Шефът на Пътната агенция посочи, че бъдещите планове по отношение на магистралите са за изграждането на автомагистралите Калотина, Русе – Свиленград, „Хемус”, както и на обхода на Габрово, чието изграждане е в ход. Когато тези проекти бъдат реализирани и след завършването на магистрала „Струма”, магистралният пръстен на държавата щял да бъде изграден изцяло.

Лазаров коментира, че по новоизградените участъци на републиканските пътища, а именно по цялата АМ „Тракия”, по „Хемус” – в участъка при гара Яна, новите участъци от магистралите „Струма” и „Марица” се пътува най-добре. Според трафика се приоритизирали строителството и ремонтът на пътищата.

Председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" каза още, че превантивният ремонт на път III-112 Добри дол – Тополовец на територията на област Видин започва в началото на следващия месец, което ще стане веднага, след като приключи ремонтът на път I-1 Видин – Димово – Монтана. Изчакването се налага, за да може трафикът на тирове да бъде пренасочен по него.

По Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. предстои да бъде обновена останалата част от третокласния път на територията на област Монтана, което ще приключи 2017 г.

От следващия строителен сезон по същата програма ще бъде рехабилитиран и пътят Чирпан – Зетьово, който минава успоредно на магистрала „Марица” и завършва при Симеоновград. Лазаров обясни, че този път също не е в добро състояние.

Шефът на „Пътната агенция” отправи предупреждение към шофьорите да не преминават по стария мост над река Марица при Чирпан. Заради недоброто си състояние мостът е затворен за движение. Лазаров уточни, че той е строен преди повече от 100 години.

#пътна инфраструктура #Лазар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници