Ямато представят Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето

Ямато представят Bakuon – Легенда за ритъма на сърцето
Източник: mdl.bg
A A+ A++ A

 

Барабанистите Ямато отново идват в София тази есен. Този път невероятните японци ще представят новата си програма Bakuon - Легенда за ритъма на сърцето, съобщи БГНЕС.

Шоуто им ще се състои на 24 октомври 2016 г. от 20:00 часа в зала 1 на НДК в София,съобщиха организаторите от „Джаз плюс”.

Повече от 20 години японските барабанисти Ямато радват хората по света и ги заразяват със своята вдъхновяваща енергия и силен дух. Ритъмът на тайко барабаните е ритъмът на нашето сърце - в това дълбоко вярват барабанистите от Ямато и всеки човек, посетил техен концерт е усетил сетивно това твърдение. Тези завладяващи барабанисти са изнесли над 2700 представления в 57 страни от целия свят.

„Беше просто завладяващо. Невероятният талант и чистата радост, от това, което правят бяха очевидни”, пише за тях The Evening Post (UK).

Новата праграма на Ямато „Bakuon - легенда за ритъма на сърцето” разказва: Ритъмът на сърцето, който пулсира в човешкото тяло - звук, който ще ни следва до края на дните.. Този звук, пълен с енергия, разказва древното предание от далечното минало до вечното бъдеще, предавано от поколение на поколение... Той бие равномерно и не спира и за миг. Всичко се завърта около него и не бива да спира… Дейностите на хората, толкова много съдби,докато човечеството съществува - този дълбок звук днес дори на прага на небето и земята реверберира.

След турнето по случай 20-годишнина на японските барабанисти Ямато, част, от което бе и София, групата се преобразява, подмладява се. Много нови млади членове на възраст от 19 до 25 години, енергични и вдъхновени ще са отговорни за представянето на новата програма Bakuon - Легенда за ритъма на сърцето. Разбира се, в състава на Ямато остават и достатъчно по-опитни барабанисти, така че връзката между поколенията не е прекъсната. Всеки един от тях ще се опита да пресъздаде емоционално и вдъхновено шоуто Bakuon с големия 500 кг Тайко барабан - талисманът на групата, както и с още 40 различни видове и размери барабани и други инструменти.

И естествено Ямато ще се опитат да напуснат стереотипния образ на традиционните тайко барабанисти и ще хвърлят мост между минало и настояще, създавайки едно модерно и запомнящо се представление със специфична звукова и светлинна хореография. И всичко това в характерния за Ямато оригинален стил. 

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници