Колко ранен е ранният тест за бременност?

Колко ранен е ранният тест за бременност?
A A+ A++ A

И при най-малка вероятност да сте бременна, ще искате да го разберете възможно най-бързо. Това е естествено и няма нужда да чакате и да се притеснявате излишно. Най-лесният начин да получите отговор е да си направите тест за бременност у дома. Но кога да го направите и доколко да вярвате на резултата?

Има множество нови тестове за бременност. Всеки един тест за бременност отчита нивото на човешкия хорионгонадотропин (hCG). У дома можете да направитетест за бременност, откриващ hCG в урината.

Този хормон започва да се отделя веднага след забременяването и се открива по време на цялата бременност до известно време след раждането – затова се нарича хормон на бременността.

Някои тестове за бременност са по-чувствителни от други. Най-чувствителните тестове биха отчели наличие на hCG около 4 дни преди деня на очакваната менструация, или това отговаря на около 7 дни след концепцията. Направен по-рано, тестът за бременност ще е отрицателен, въпреки наличието на бременност, тъй като хормонът се отделя, но нивото му е ниско, за да бъде отчетено.

Повечето тестове са способни да се позитивират при бременност едва след закъснението на цикъла, което означава, че от концепцията са изминали около 14 дни. Прочетете внимателно упътването, където е описано кога трябва да направите теста и какъв е процентът на сигурност на резултата.

Възможно е дори в деня на очакваната менструация да получите негативен резултат, въпреки че сте бременна. Това се случва при около 10% от жените, при които нивото на hCG нараства по-бавно. В този случай препоръчително е да изчакате 3 дни, преди да направите нов тест. Ако сте бременна, много вероятно е вторият тест да е положителен, тъй като нивото на hCG се покачва непрекъснато през първите седмици.

Кръвният тест за бременност се прави в лабораторни условия. Той е много по-чувствителен от уринния и може да отчете наличието на hCG 6-8 дни след концепцията. Но вашият лекар би ви препоръчал такъв тест едва след закъснение на цикъла, и то само ако има медицински показания.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници