Амигоса задържан, за да излежи 3-годишна присъда

Амигоса задържан, за да излежи 3-годишна присъда
През 2009 г. Петър Петров – Амигоса, беше осъден на пет години затвор и глоба в размер на 25 000 лева за прането на близо 99 млн. лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петър Петров – Амигоса, е задържан, за да излежи присъда, постановена на трета инстанция от Върховния касационен съд (ВКС), обяви Цветан Цветанов.

Амигоса е бил задържан вечерта в сряда, след като МВР обяви ареста на Евелин Банев – Брендо.

През 2009 г. Петър Петров – Амигоса, беше осъден на пет години затвор и глоба в размер на 25 000 лева за прането на близо 99 млн. лв. По друго обвинение – за организирана престъпна група, Амигоса получи три години затвор.

Софийския апелативен съд намали 5-годишната присъда на Софийски градски съд на три години, а Върховният касационен съд (ВКС) я остави в сила през януари 2012 г.

„Много са възможните спекулации във всичко това, което излиза в публичното пространство“, коментира Цветан Цветанов, цитиран от „Фокус“, информацията от прокуратурата, че Амигоса е бил в затвора от 9 май.

В коментар за случая с Евелин Банев – Брендо, министърът на вътрешните работи каза, че става дума конкретно за разследване, което е приключило.

„Разбира се, говорим и за съдебния процес, който тече в България вече доста дълго време. Надявам се, че в последните заседания, които предстоят, ние ще създадем тези условия това лице да не се укрива“, заяви Цветан Цветанов.

Помолен да коментира информация, че испанската полиция е засякла тайна среща на Брендо с Николай Маринов – Малкия Маргин, в Испания, министър Цветан Цветанов каза: „Сами разбирате, че няма как да ви казвам какви са оперативните информации, с които разполагам“.

#Брендо #Евелин Банев #Евелин Банев – Брендо #ВКС #Върховен касационен съд #Цветан Цветанов #Амигоса #Петър Петров #Петър Петров – Амигоса

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници