Китайски турист взет за бежанец

Китайски турист взет за бежанец
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Китайски турист по грешка прекара две седмици в дом за бежанци в Германия, съобщиха медиите.

31-годишният турист, който не говорел нито немски, нито английски, искал да съобщи в полицията в югозападния град Щутгарт, че са му откраднали портфейла. Вместо това попаднал в общинска служба, която го прехвърлила към графа ”търсещ убежище”.

След като неволно подписал молбата за убежище, мъжът бързо бил настанен в център за мигранти в Дортмунд, където му взели паспорта.

„Машината се задвижила и той не бил в състояние веднага да се откопчи от нея”, каза Кристоф Шлютерман от германския Червен кръст.

Медиите съобщиха, че човекът не се възпротивил да му вземат отпечатъци, да мине медицински преглед и да получи джобни пари.

С помощта на мобилно приложение за превод, а после и на преводаческите услуги на персонала на китайски ресторант, се изяснило, че мъжът всъщност пътувал през Германия за Франция и Италия. Добре облечения 31-годишен мъж е говорил само мандарин. 

„Искам да обикалям в чужда държава”, гласяло едно от преведените съобщения.

„Той е прекарал 12 дни в капана на нашата бюрократична джунгла, защото не е могъл да комуникира“, заяви той. „За съжаление Германия е изключително бюрократична страна. Особено по време на бежанската криза“.

След 12 дни в Германия, китаецът можел да замине за Франция и Италия.

#по грешка #Германия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници