Швейцария издирвала Брендо за трафик на 10 тона кокаин

Швейцария издирвала Брендо за трафик на 10 тона кокаин
Срещу Брендо (на снимката) е повдигнето обвинение за пране на пари, а негови сметки за милиони евро на територията на Швейцария са били блокирани, обяви Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задържаният в сряда в Созопол Евелин Банев – Брендо, е бил обявен за международно издирване от Швейцария заради трафик на кокаин и пране на пари, обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

„Това е човек, който е изключително влиятелен и силен в средите на организираната престъпност. Повдигнато му е обвинение в Швейцария за трафик на около десет тона кокаин от Южна Америка за Европа“, каза Цветан Цветанов, цитиран от bTV.

Вътрешният министър заяви, че срещу Брендо е повдигнето обвинение за пране на пари, а негови сметки за милиони евро на територията на Швейцария са били блокирани.

„Когато говорим за Брендо, аз искам все пак да се обърна към всички политически лидери, които са управлявали страната през последните 20 години. Как така - от 1993, 1994, 1995 г. и т.н., се стигна до тези емблематични фигури - да не бъдат задържани, да не се работи по тях?," попита Цветан Цветанов.

Според вътрешния министър от обиските и изземванията, които са били направени при задържането на Евелин Банев в сряда, съвсем спокойно може да се потвърди това, което се е говорило преди години – „В България всъщност мафията си е имала държава", подчерта министърът.

„Това, което прави българското правителство, ще продължим по същия начин, без въобще да се колебаем спрямо тези представители на тежката организирана престъпност, които генерираха огромен финансов ресурс с прането на пари от организирана престъпна дейност, инвестираха и в България, защото все пак да ви припомня, че вчерашното задържане на Брендо стана в посока Бургас към Созопол и по-специално към неговата хубава туристическа инвестиция, която направи в България на Къмпинг „Оазис"," каза Цветан Цветанов.

Министърът каза само, че срещу Брендо тече дело за пране на пари и в България, а Швейцария го е обявила за международно издирване, и обеща да съобщи подробности по-късно.

#пране на пари #кокаин #Цветан Цветанов #Швейцария #Брендо #Евелин Банев #Евелин Банев – Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници