Срив в системата отмени всички полети на "Делта еърлайнс"

Срив в системата отмени всички полети на "Делта еърлайнс"
A A+ A++ A

Всички излитащи полети на "Делта еърлайнс" са отменени заради срив в компютрите на авиокомпанията. Самолетите, които вече са излетели, пътуват нормално, уточниха от превозвача.

"Делта еърлайнс" обяви в Туитър за срива, след като пътници съобщиха в социалната мрежа, че има проблеми с чекирането или излитането на самолетите на летища по целия свят, съобщи БГНЕС. 

Компютърният срив е бил причинен от прекъсване в електрозахранването в Атланта, САЩ, обяви от авиокомпанията. То е засегнало компютърните системи и дейности на превозвача по целия свят и е довело до забавянето и отмяната на полети.

Сайтът на "Делта еърлайнс" не посочва актуална информация, а летищните системи за чекиране на пътниците не функционират. "Екипът ни по информационни технологии работи по отстраняване на проблема", посочи превозвачът. 

Джини Чой чака заедно със стотици други пътници на летището в Торонто и няма представа кога ще излети за Ню Йорк. Тя твърди, че авиокомпанията не е предоставила на пасажерите никаква информация освен тази в Туитър. "Всъщност хората просто седят и търсят информация за "Делта еърлайнс" в Гугъл и Туитър. Служителите тук също просто седят. Изглеждат объркани, но в действителност вината не е тяхна", споделя Джини Чой. 

Джийн Тсай и приятелката му са на летище "Хийтроу" в Лондон в очакване на полет до Сиатъл. Служителите на "Делта еърлайнс" на аерогарата не знаят какъв точно е проблемът с компютърната система и обясняват на пътниците просто да чакат полетите си. "Не ни казаха, никой нямаше представа, но полетите са отменени за неопределено време. Има много хора, опашките са много дълги и изобщо не се движат", каза Джийн Тсай. 

Проблемите на "Делта еърлайнс" идват по-малко от три седмици, след като авиокомпанията "Саутуест еърлайнс" отмени над 1000 полета след срив в нейната система.

#срив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници