Бостънската полиция се сдоби с хладилен камион за безплатен сладолед

Бостънската полиция се сдоби с хладилен камион за безплатен сладолед
A A+ A++ A

Полицията в Бостън, щата Масачузетс, вече има нов автомобил в своя гараж. До познатите коли се нареди… камион за сладолед. Обратно на обикновените хладилни коли, тази е предназначена да "размрази" отношенията между полицията и населението.

Камионът, който струва 89 хиляди долара, бе официално представен на местните жители. Украсен с балони, той е боядисан в синьо-черни цветове и носи знаците на местната полиция. Освен това пише с големи букви „Безплатен сладолед”.

"Ако ми бяха казали преди трийсетина години, че бостънската полиция ще регистрира сладоледен камион в гаража... бих му казал, че си е загубил ума", казва полицаят Уилям Евънс.

"Обичам новия камион", казва Евънс. "Репутацията, която създава на полицията сред младите хора в нашия град е безспорна и забележителна".

Камионът е част от интегралната програма на полицията за сближаване с гражданите, започнала през 2010 г. и насочена към деца. Като част от тази инициатива, вече повече от 120 000 кутии с ванилово-шоколадов сладолед са раздадени на малките любители на вкусотиите.

Според говорител на полицията автомобилът е дарен на полицията в Бостън от фондация. Той няма да излиза ежедневно, но ще посещава събития от живота на някои квартали в дни с особено високи температури. Сладоледът е на местен производител. /БГНЕС

 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници