Огромен пожар евакуира тази нощ село край Благоевград

Огромен пожар евакуира тази нощ село край Благоевград
A A+ A++ A

Стотици декари стърнища, сухи треви, храсти и лозя изгоряха при пожар тази нощ над село Рилци.

Огънят тръгнал към 22 часа откъм съседното кюстендилско село Бараково. Гасили са го екипи на пожарната от Дупница, Благоевград, Разлог, горски служители и военнослужещи.

Заради бушуващия на метри от къщите пламъци, в полунощ се наложи временна евакуация на част от населението, спряно бе и електрозахранването. За щастие пострадали хора няма.

Пожарът е загасен, на място продължават да дежурят огнеборци и горски служители с джипове, пригодени за гасене на горски пожари.

„Беше страшно, на 67 години съм, но такова нещо през живота си не съм виждал, въпреки че тук често горят пожари. Казаха, че огънят е тръгнал от мълния”, заяви пред БГНЕС Асен Николов, на когото е изгоряло част от лозето.

„Целият баир изгоря, огънят стигна на 20 метра от парцела ми. Тръгнал е от три места откъм Бараково. Цяла нощ тук бе пълно с полиция, казаха ни да се евакуираме, но аз отказах - изгорили ми къщата, аз за къде съм”, обясни Иван Йовчев, живущ в началото на село Рилци.

Тази сутрин обстановката в селото бе спокойна, но хората едва ли ще се отърсят скоро от преживения през нощта ужас. /БГНЕС

#пожар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници