Божин Божинов е щял да бъде убитият, когото ГДБОП спаси

Божин Божинов е щял да бъде убитият, когото ГДБОП спаси
Градският прокурор на София Николай Кокинов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бизнесменът Божин Божинов е трябвало да бъде жертва на готвеното убийство, което Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) предотврати във вторник, съобщи софийският градски прокурор Николай Кокинов.

Сръбски гражданин и ливанец, а не черногорец и трима арменци, както бе съобщено по-рано през деня, са част от схемата за опит за убийство, която бе разкрита във вторник, добави Кокинов, цитиран от Дарик радио.

Той уточни, че жертва е трябвало да бъде роденият през 1976 г. бизнесмен Божин Божинов.

Сърбинът Битики Хаки, у когото е намерен и документ с името Хаки Укшини, поръчал на ливанеца Мустафа Исмаил убийството на бизнесмена. Сърбинът му дал пистолет и му обещал 30 000 лева, но ливанецът отишъл в полицията и разказал за схемата.

Кокинов обясни, че Хаки се запознал с Исмаил в затвора, когато излежавали заедно присъда. Така обвинение ще бъде повдиганото само на Хаки.

Задържаните арменски граждани, които МВР твърди, че са съпричастни към подготовката на убийството, нямат нищо общо с това, стана ясно от думите на Кокинов, цитиран от БТА.

Бизнесменът научил за готвеното покушение срещу него от разследващите.

#Божин Божинов #Главна дирекция за борба с организираната престъпност #ГДБОП #убийство #Николай Кокинов #софийски градски прокурор #Битики Хаки #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници