Спецсъдът остави в ареста трима от полицаите, задържани за трафик на хора

Спецсъдът остави в ареста трима от полицаите, задържани за трафик на хора
БГНЕС
A A+ A++ A

Специализираният наказателен съд остави в ареста трима от полицаите, задържани за трафик на хора, предаде БНР. Четвъртият от групата е с мярка домашен арест.

Защитата на полицаите настоя за по-лека мярка, тъй като липсвали достатъчно доказателства за вината им, но прокуратурата се позова на установените на място факти и на откритите по време на акцията по задържането сим-карти, телефони и банкноти.  

Наблюдаващият прокурор Детелина Йотова съобщи, че има данни и за други полицейски служители, на които ще бъдат повдигнати обвинения и даде повече информация за престъпната схема - "дават се указания кога да преминат автомобилите, по кой маршрут да преминат и към колко часа да преминат, в зависимост от това, кой ще бъде на смяна".

На твърдението на защитата, че обвинението дава покровителство на свидетел, който също трябва да бъде обвинен, прокурор Йотова отговори: "Свидетелят е разказал, че е превозвал мигранти и това е поводът да бъде запознат, но той ги е превозвал преди 29 септември 2015 г., когато това нещо не беше престъпление. Член 281 е изнеменен от 29.09. 2015 г., когато се инкриминира превозването на лица през територията на страната".

Задържаните в петък полицаи бяха обвинени в покровителство над трафиканти срещу подкуп и в лично участие в превоза на нелегални емигранти. Защитата на задържаните ще обжалва наложените мерки.

#полицаи #арест #трафик на хора

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници