Голям пожар в Ардино: Горят 100 дка иглолистни гори, в гасенето се включва и авиотехника

Голям пожар в Ардино: Горят 100 дка иглолистни гори, в гасенето се включва и авиотехника
БГНЕС
A A+ A++ A

Очаква се летателна техника от Авиобаза "Крумово" да се включи в гасенето на пожара край ардинското село Светулка. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Днес преди обяд на територията на Държавно горско стопанство – Ардино е възникнал пожар, който е засегнал повече от 100 дка борова гора. Пожарът на места е прераснал във върхов, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по горите.

Пожарникари, служители на горското стопанство и местно население участват в потушаването на пожар в голям боров масив.

Пресеченият терен и вятърът допълнително усложняват работата на гасаческите групи и затрудняват използването на пожарна техника. В оперативните действия се очаква да се включи летателна техника от Авиобаза Крумово. Усилията на гасеческите групи са насочени основно към пресичане на огъня към отделни постройки в района. Няма данни за пострадали и застрашени хора.

Напълно локализиран и ограничен е пожарът край ямболското село Малко Шарково. Огънят е засегнал над 2000 дка ниска растителност и лесонепригодни площи. Продължават усилията на пожарникари, служители на местното горско стопанство и 5 военнослужещи за пълното доизгасяване на огъня.
Причините за пожарите са в процес на установяване.

#пожар #Ардино

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници