Менда Стоянова: Нито Карина Караиванова, нито съпругът и са притежавали акции, депозити или са вземали кредити от КТБ

Менда Стоянова: Нито Карина Караиванова, нито съпругът и са притежавали акции, депозити или са вземали кредити от КТБ
A A+ A++ A

Нито кандидатът за председател на КФН Карина Караиванова, нито съпругът й са притежавали акции или облигации, депозити или кредити, както и не са получавали никакви парични суми от КТБ. Това обясни на брифинг в НС председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова на основата на писмо, получено от Караиванова и придружено със становище на синдиците на КТБ.

Поводът за тези разяснения е публикация на информационна агенция, на базата на която са направени твърдения за недекларирани от Карина Караиванова 300 000 лв., получени от КТБ. Самата тя нарича тези твърдения неверни. И обяснява в писмото, разпространено сред медиите в НС от Менда Стоянова, че публикуваният от синдиците на КТБ на 30 октомври 2015 г. списък по чл.62, ал.12, т.6 от ЗКИ се отнася за суми, платени от КТБ към ЧЕЗ разпределение АД и Енерго-Про продажби АД. Името на Караиванова присъства в този списък, защото съпругът й Бранислав Ганозов е притежавал 5 акции на ЧЕЗ разпределение, придобити чрез БФБ-София АД и 250 акции на Енерго-Про продажби, също придобити на БФБ-София АД.

Тези акции са били описани в декларация с входящ номер Ф44/07.03.2013 г., подадена в Сметната палата. ”В периода, когато г-жа Караиванова не е била зам.министър, не е била публична личност съпругът й е продал тези акции и те вече не са негово притежание. Да, семейството й е получило пари в период, в който не е била длъжна да подава декларация до Сметната палата”, коментира председателят на бюджетната комисия.

Пояснението на Менда Стоянова по казуса е във връзка с предстоящото утре гласуване в пленарната зала на единствената кандидатура и евентуален избор на Карина Караиванова за председател на КФН. /БГНЕС

#Менда Стоянова #Карина Караиванова #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници