Сириецът от Ансбах не планирал да се самовзривява, а да задейства експлозива дистанционно

Сириецът от Ансбах не планирал да се самовзривява, а да задейства експлозива дистанционно
БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският бежанец, който към момента по непотвърдени данни е 27-годишният Мохамед Д., вероятно не е искал да се самовзривява, пише берлинският вестник Der Tagesspiegel. Доказателство в подкрепа на това предположение е наличието на два мобилни телефона, открити в раницата му.

Според източници от разследването сирийският бежанец най-вероятно е искал да остави раницата си, преди да задейства експлозивите в нея. Експерт по сигурността пък припомни, че терористите от групировки като "Ислямска държава" и "Ал Кайда" редовно използват по няколко мобилни телефона при подготовка на атака, за да избегнат риска комуникациите им да бъдат засечени от службите.

Преди да задейства взривното устройство, 27-годишният сирийски бежанец, който се самовзриви в германския град Ансбах, е провел телефонен разговор, съобщава изданието Bild.  Властите изясняват с кого мъжът, ранил 12 души, трима от които тежко, е разговарял за последно.

Германската полиция е обискирала център за настаняване на бежанци, изземвайки редица предмети от него, съобщава изданието FOCUS. С оглед на продължаващото разследване на самоубийствения взрив в Ансбах, властите отказаха да коментират какви са резултатите от претърсването на сградата, където е живеел сириецът, отговорен за атаката. Изнесени са кутии, чанти и сакове с неизвестно съдържание.

Мястото, където 27-годишният мъж задейства взривно устройство, е все още отцепено, а на мястото все още има струпване на полицейски сили, предаде Фокус.

#сирийски бежанец #Ансбах #мобилни телефона #"Ислямска държава" #"Ал Кайда"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници