Спасяват с хеликоптер мъж в безсъзнание, паднал в Рила

Спасяват с хеликоптер мъж в безсъзнание, паднал в Рила
БГНЕС
A A+ A++ A

Планинската спасителна служба провежда спасителна акция с хеликоптер за оказване на помощ на 55-годишен мъж, паднал в района между връх Мальовица и връх Орловец. Това съобщи Емил Нешев, спасител от ПСС към Българския червен кръст (БЧК). Той уточни, че мъжът е паднал от пътеката в посока Рилския манастир по билото между връх Мальовица и връх Орловец. Той е в безсъзнание.

Заради поредния инцидент от ПСС апелират за повече внимание от страна на туристите, като и да не се подценяват условията в планината. „Планините в момента са пълни с туристи, което само по себе си е предпоставка за повече инциденти”, отбеляза Емил Нешев като допълни, че честотата на инцидентите в последните три дни не е нормална за сезона.

По думите му основните причини за тях са подценяването на теренните условия и надценяването на собствените възможности от страна на туристите. Той посъветва хората, които са избрали да посетят планината да се запознават предварително с маршрутите и да си правят планински застраховки. „В случая пострадалият има такава, но тя е стандартна и не покрива хеликоптерно спасяване, а ето че се наложи”, допълни още Нешев.

#Планинската спасителна служба #спасителна акция #хеликоптер #Емил Нешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници