Утре ще преобладава слънчево време с максимални температури между 26° и 31°

Утре ще преобладава слънчево време с максимални температури между 26° и 31°
БГНЕС
A A+ A++ A

През нощта над страната ще преобладава ясно, а утре – слънчево време. Това съобщи за Фокус дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

По-значителни временни увеличения на облачността ще има главно над Източна България, където на отделни места ще превали краткотрайно. Температурите ще започнат да се повишават и дневните ще са предимно между 26° и 31°. В София – около 26°. Атмосферното налягане ще бъде малко над средното за месеца.


По Черноморието ще бъде предимно слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места ще превали краткотрайно. Максималните температури ще са 26 - 28°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 26 - 27°.


Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от източната половина от страната ще има временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 12°.


В петък и през почивните дни времето ще е слънчево и почти тихо, около и след обяд – горещо, с максимални температури в неделя между 32° и 37°.


#слънчево #Топло #температури #планините #Черноморието

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници