Нападателят от Ница почитал ... секса, наркотиците и джихадистките видеозаписи

Нападателят от Ница почитал ... секса, наркотиците и джихадистките видеозаписи
БГНЕС
A A+ A++ A

Мохамед Булел, който връхлетя с камион хората в Деня на Бастилията в Ница, е бил дребен престъпник, който е пиел, взимал е наркотици и имал "разюздан" сексуален живот допреди няколко месеца.

 31-годишният тунизиец, баща на три деца, започнал едва отскоро да търси в интернет публикации на Ислямска държава и снимки на трупове, заявиха следователи. Прокурорът на Париж Франсоа Молинс каза, че познати на Булел го описват като човек, който "не бил практикуващ мюсюлманин, ядял свинско месо, пиел алкохол, взимал наркотици и имал разюздан сексуален живот".

Дългогодишният жител на Ница обаче показал неотдавна "ясен интерес към радикалното джихадистко движение." Той казал на свой приятел, че е привикнал да гледа видеозаписи на ИД, в които се обезглавяват заложници. Следователи съобщиха, че са намерили в компютъра му снимки на трупове, върху които е упражнено "много насилие".

Молинс обаче заяви, че няма доказателства шофьорът на камиона да се е клел във вярност на джихадистката група, която пое отговорност за нападението. Мохамед Булел е бил познат на френската полиция със серия от скандали, но никога не е бил в полезрението на разузнавателните служби. Пристига във Франция през 2005 г. от североизточния тунизийски град Мсакен. Една година по-късно той получава право на пребиваване и се жени за французойка от тунизийски произход.

#Ница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници