Ембака остава в ареста

Ембака остава в ареста
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Емил Първанов-Ембака няма да бъде освободен от ареста, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БГНЕС. Обвинител номер едно Сотир Цацаров разпореди пълна проверка на наблюдаващия прокурор по делото срещу Ембака. 
Емил Първанов е обвиняем за убийството на Николай Чивиев на магистрала "Струма" през лятото на миналата година.

Магистратите от Софийския апелативен съд днес промениха мярката му за неотклонение от "задържане под стража" на "подписка", тъй като законът не позволява той да стои в ареста повече от 8 месеца. Той обаче ще остане в ареста, защото има основание за неговото задържане, различно от тази мярка.

В Софийски районен съд се гледа наказателно дело срещу Емил Първанов по обвинение за закана в убийство. По това дело Районният съд е разпоредил задържането му под стража, обясни Арнаудова.

Освен това Софийска районна прокуратура му е повдигнала обвинение за подбуждане за палеж и има разпореждане за неговото задържане до 72 часа.

Говорителят на главния прокурор съобщи още, че Сотир Цацаров е разпоредил и пълна проверка на наблюдаващия прокурор по делото срещу Ембака. След като се запозна с мотивите на съда, главният прокурор разпореди и пълна проверка на всички дела на този прокурор и на цялостната му работа.

Окръжната прокуратура в Благоевград пък ще се постарае в 7-дневен срок да връчи постановлението за обвинение на Ембака за убийството по хулигански подбуди.

На 26 юни 2015 г. на строящия се лот 4 на АМ „Струма" от Дамяница до ГКПП „Кулата-Промахон" 38-годишният Емил Първанов-Ембака извърши убийство. Преминавайки през затворения за движение участък, бил спрян от 47-годишния Николай Чивиев, началник на охраната на фирма „Агромах", строяща автомагистралата. След възникнал спор между двамата, Първанов грабнал един камък и го стоварил върху главата на Чивиев, който починал.

На 9 ноември миналата година изненадващо Емил Първанов се предаде в Окръжна прокуратура-Благоевград, след като се укрива в продължение на повече от 4 месеца.

#Ембака #арест #обвинения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници