Крадци пробиха нефтопровода Бургас-София

Крадци пробиха нефтопровода Бургас-София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Крадци пробиха магистралния тръбопровод за гориво от Бургас за София край пазарджишкото село Горно Вършило. Това съобщи "24 часа" като цитира директора на Областната противопожарна служба комисар Иван Панайотов.

Сигналът за инцидента е бил подаден малко след 20 ч. снощи на тел. 112. На мястото на кражбата незабавно са били изпратени екипи на пожарната, полиция и охраната на тръбопровода. На място екипите са заварили 15-метров гейзер от гориво, което е хвърчало от отвора, който е бил само на около 50 метра от автомагистрала "Тракия". Налягането в тръбата, което е 7 атмосфери, веднага е било спряно.

Криминалисти са намерили на мястото на пробива специални маркучи със спирателни кранове, туби и други приспособения за източване на гориво. Предполага се, че крадците добре са познавали терена, където преминава тръбопровода. Те са разкопали тръбата, която на това място минава на около 50 см дълбочина и са я пробили.

Мястото е сравнително закътано и до него се стига по черен път. За максимално кратко време извършителите са напълнили съдовете си с гориво и са изчезнали от местопрестъплението. Не е ясно какво е количеството на източената и изтекла от пробития отвор нафта.

Според комисар Панайотов опасност от избухването на огромен пожар не е имало, благодарение на бързата реакция на противопожарните и други екипи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници