Цветанов: В момента се предотвратява тежко престъпление в София

Цветанов: В момента се предотвратява тежко престъпление в София
В момента има достатъчно доказателства за арести, но те не са предприети още, защото съответните органи искат да бъдат по-убедителни в събирането на доказателства, добави вътрешният министър. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В момента се предотвратява голямо тежко престъпление, което е трябвало да бъде извършено на територията на София и участниците в него още не са арестувани, защото се извършва оперативен контрол върху тях, заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Това той направи, след като участва в конференция на полицейските началници на столиците в Европа, предаде БГНЕС.

В конференцията участваха и премиерът Бойко Борисов, и кметът на София Йорданка Фандъкова.

В момента има достатъчно доказателства за арести, но те не са предприети още, защото съответните органи искат да бъдат по-убедителни в събирането на доказателства, добави вътрешният министър.

По отношение на Братя Галеви е издадена европейска заповед за арест. МВР заедно с прокуратурата са си изпълнили задълженията по случая, категоричен е Цветанов.

При положение че има отсъдени присъди на три инстанции, означава, че доказателствата са били годни, заяви още той.

На въпрос дали е наложително да се променя законодателството, за да се предотвратят подобни случаи като с Братя Галеви, вътрешният министър отговори, че не е необходимо, защото то позволява и в момента съдебната система да реагира адекватно на подобни случаи.

В подкрепа на неговите думи главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев заяви, че при проблема с Братя Галеви може би има недостатъчна гъвкавост на съдебната система.

По време на краткото си слово пред конференцията премиерът Бойко Борисов приветства участниците в нея и заяви, че столичните началници на полициите в Европа са стожерите и може би, най-важните в изпълнението на полицейските задачи.

В съвременното общество, в борбата с престъпността комуникацията е между най-важните фактори, каза той.

Министър-председателят допълни, че на срещата в София са и полицейските началници от Москва, Астана и Истанбул.

Целта на такива конференции е обмяна на опит и установяване на лични контакти, посветени на общата сигурност в ЕС, заяви в приветствието си към участниците вътрешният министър Цветан Цветанов.

Обмяната на добри практики подпомага както системата на сигурността, така и способства да се преодолеят последствията от тежката финансова криза, подчерта той.

Кметът на София Йорданка Фандъкова отбеляза в словото си, че сигурността е най-важният приоритет на столицата. Тя благодари на премиера Борисов за това, че София за втора година има вече общинска полиция, която работи в пряка връзка с органите на МВР.

#Европа #братя Галеви #МВР #главен секретар на МВР #Калин Георгиев #София #премиер #Бойко Борисов #кмет #Йорданка Фандъкова #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #премиер #Бойко Борисов #Москва #Астана #Истанбул

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници