Музей на колела пред Народния театър - арт пътешествие за най-малките през вековете

Музей на колела пред Народния театър - арт пътешествие за най-малките през вековете
БГНЕС
A A+ A++ A

Пред Народния театър в събота и неделя, на площ около 500 кв.м., е разположен Музеят на колела, където децата се забавляват в рисунки и майсторене на фигурки и украси. Дали ще извае съдинка за месене на хляб, или ще изпише одеждите на български цар или царица, дали ще нарисува копие, или ще направи керамична икона, детето, дошло днес в Музея на колела пред Народния театър е еднакво щастливо, предаде БГНЕС.

Тук го чака истинско пътешествие през българската история на изкуството, където на открито са оформени палатки-работилници. Като се започне от първобитното изкуство, мине се през изкуството на древните траки, римското изкуство, прабългарското изкуство, Златния век, та чак до следосвобожденското изкуство. Малките са на възраст от около 2-3 г., та чак до 15 г.

Оформено е едно огромно ателие по изкуствата през вековете по нашите земи и оправдано на всички им е интересно- от децата до родителите. За награда най-старателните получават и диплом - за познавач, за изследовател на тракийските гробници, за рисувач на средновековни миниатюри, за пазител на средновековни тайни или за успешно преминат курс на художник . За това, че са минали през всички ателиета и са събрали необходимите печати от работата си в тях.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници