Цачева чака Бат Сали да си даде имунитета, ако не - парламентът ще гласува искането на главния прокурор

Цачева чака Бат Сали да си даде имунитета, ако не - парламентът ще гласува искането на главния прокурор
БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе искане за снемане на имунитета на народния представител Александър Методиев - Бат Сали, в деловодството на парламента. Това съобщи от парламентарната трибуна председателят на Народното събрание Цецка Цачева. От думите й стана ясно, че Методиев все още не се е отказал от имунитета си.

„Уведомила съм Александър Методиев за искането и възможността да се запознае с искането. Народното събрание ще се произнесе по искането на главния прокурор, ако дотогава не е постъпило писмено съгласие от народния представител”, обясни още Цачева.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане имунитета на народния представител от ДПС заради нарушение на пътя и закана да "уволнява" полицаи, спрели бус с негови "негови хора" – футболният отбор на ромите от Самоков. При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май тази година в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.
Неспирайки на подаден със стоп - палка сигнал от полицейски служител, Методиев противозаконно е пречел на орган на властта – полицай от РУ на МВР Костенец, да изпълни задълженията си – да състави на Методиев акт за установеното нарушение по Закона за движението по пътищата - тройно изпреварване в забранен пътен участък, обясниха от прокуратурата. Противозаконно е пречел и на полицейски служител да състави акт за установеното нарушение по ЗБДС - неправомерно се е намесил в процедурата по съставяне на акта, като афиширал показно положението си на народен представител.

От прокуратурата заявяват, че демонстративното пристигане на мястото на съставяне на акта по ЗБДС, грубото, арогантно и цинично държане към полицаите, искането на отчет за дейността им и отправените заплахи, че ще бъдат уволнени, са непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяват явно неуважение към обществото. Законова пречка за наказателното преследване на Александър Методиев е обстоятелството, че към настоящия момент същият е народен представител в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет.

 Главният прокурор е сезирал Народното събрание, тъй като това е органът, който може да даде разрешение за възбуждане и провеждане на наказателно преследване за извършените от народния представител Александър Методиев.

#Цацаров #Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници