Фондът за лечение на деца с нови облекчени процедури

Фондът за лечение на деца с нови облекчени процедури
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Процедурите, по които ще работи Фондът за лечение на деца, се облекчават, а сроковете за разглеждане на заявленията ще бъдат намалени. Това каза пред журналисти заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, който представи проекта за нов правилник на Фонда.

Скъсяват се сроковете за вземане на решения за подпомагане от Фонда, облекчават се процедурите за разглеждане на заявленията, осигурява се прозрачност и проследимост на резултатите, посочи Шарков, цитиран от БТА.

Първоначално подадени заявления ще се разглеждат до 2 работни дни - сега е 3 работни дни, външните експертизи ще се представят до 7 работни дни - сега е 14, разглеждането от Обществения съвет ще бъде най-късно до 20 дни след подаване на заявлението - сега е 45 дни.

Не е имало работна група за проекта на правилника, но той предстои да бъде публикуван за обществено обсъждане и ако има нови предложения, ще бъдат обсъждани, каза директорът на Фонда проф. Владимир Пилософ.

Проф. Пилософ каза, че всички деца, които е трябвало да заминат за лечение в чужбина, са заминали. Има деца, за които се налага изчакване на медицински мнения, както и такива, които чакат дати за постъпване в чужда клиника.

#Фонд за лечение на деца #процедури #Шарков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници