Трима бивши шефове искат пак да ръководят Центъра за градска мобилност

Трима бивши шефове искат пак да ръководят Центъра за градска мобилност
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

5 кандидати за членове на Съвета на директорите на столичния Център за градска мобилност (ЦГМ) са подали бизнес програми в конкурса за ново ръководство. Сред тях са доскорошните членове Свилен Кръстев и Тодор Тодоров. Николай Александров, който преди години беше начело на общинското дружество също е подал документи.

Останалите кандидати са Ивайло Маринов, Никола Рогачев, Евелина Манчева, Едуард Стойчев, Росен Демирев, Марио Михайлов, Илияна Георгиева, Васил Велев, Радослав Влахов, Ангел Стефанов, Христиан Петров, Огнян Йорданов, съобщиха от Столичния общински съвет (СОС). Специална комисия от общински съветници трябва да избере новото ръководство. След това това трябва да бъде потвърдено и от гласуване в СОС до края на месеца.

Ръководния орган на центъра се състои от 5 души, според сайта на ЦГМ, но кметът на града Йорданка Фандъкова поиска да се намали броят на съвета - от пет на трима членове. Това се случи след скандалната обществена поръчка заради, която Фандъкова поиска оставката на цялото ръководство на ЦГМ.

Заместник-кметът по транспорта в София Любомир Христов също подаде оставката си и то по искане на премиера Бойко Борисов след репортаж на Нова телевизия за обществена поръчка за поставянето на 60 навеса на спирки на градския транспорт. Стойността на поръчката е 236 730 лв. и е спечелена от фирма, в която съдружник е съпругът на депутата от ГЕРБ Ирена Коцева. Тя също напусна мястото си в парламента.

От неправителствената организация "Спаси София" вчера окачествиха конкурса за ново ръководство, като непрозрачен. "След като Симеон Арнаудов и колегите му подадоха оставки, очаквахме, че конкурсът за ново ръководство ще бъде също толкова обсъждан и публичен като този за нов главен архитект", написаха от "Спаси София". От организацията са изненадани да видят "какви кандидати са преминали първоначалното оценяване на комисията" . Те очакват програмите на всички да бъдат публикувани, "защото софиянци трябва да са част от взимащите информирано решение за това как се разходват стотици милиони обществени средства".

#Съвет на директорите #Център за градска мобилност #Йорданка Фандъкова #СОС #обществена поръчка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници