„БДЖ – Товарни превози” се присъедини към Транскаспийския транспортен маршрут

„БДЖ – Товарни превози”   се присъедини към Транскаспийския транспортен маршрут
БГНЕС
A A+ A++ A

„БДЖ – Товарни превози”   се присъедини към Транскаспийския транспортен маршрут, съобщиха от държавната компания. Това стана по време на среща на Работната група за развитие на Транскаспийския международен транспортен маршрут или т.нар. „Нов път на коприната”, която се проведе на 4 и 5 юли във Варна.

По време на форума участниците обсъдиха перспективите за по-нататъшно развитие на Транскаспийския международен транспортен маршрут и връзките му с Югоизточна и Централна Европа. Заявката на „БДЖ – Товарни превози” за присъединяване към проекта беше одобрена и компанията се нареди сред новите членове на консорциума на Транскаспийския международен транспортен маршрут, който свързва Европа и Азия.

Предвид местоположението на страната и добре развитата железопътна и пристанищна инфраструктура, България е стратегически партньор и ще отвори врата на „Пътя на коприната” към страните от Югоизточна и Централна Европа.

В срещата участваха представители на казахстанските, азербайджанските, грузинските и румънските държавни железници, компаниите KTZ Express LLC, ADY Expressр LLC, Trans Caucasus Terminals LLC и Translogist SRL, пристанищата Баку и Поти, Батумския нефтен терминал, както и морски превозвачи.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници