МВР издава два пъти повече нови лични карти от изтичащите

МВР издава два пъти повече нови лични карти от изтичащите
Служителите все пак призовават хората да проверят валидността и при изтекъл срок на личните документи, да подадат своевременно заявления за нови, за да не се налага да бъдат глобявани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Трети пореден месец МВР издава неколкократно повече лични карти от изтичащите, сочи анализ на данните от Дирекция „Български документи за самоличност“.

През март при изтичащи 39 208 лични карти са издадени 85 148, за април - при изтичащи 29 151 лични карти са издадени 58 937, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Документите, които изтичат през май, са 20 379, а само за първите 8 работни дни на месеца са издадени 23 793 нови.

„С това темпо в скоро време броят на изтичащите и неподменени лични карти ще достигне своя минимум, т.е. само българи, които са в чужбина, няма да са си преиздали личните карти“, коментират от дирекцията, която се занимава с личните документи.

Служителите все пак призовават хората да проверят валидността и при изтекъл срок на личните документи да подадат своевременно заявления за нови, за да не се налага да бъдат глобявани.

Моментът е подходящ, тъй като периодът на летните отпуски все още не е настъпил и няма напрежение при административното обслужване, отбелязват от МВР.

#дирекция „Български документи за самоличност“ #документи за самоличност #лични карти #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници