Отложиха върнатото дело срещу Лечков, ощетил Сливен с 671 000 лв.

Отложиха върнатото дело срещу Лечков, ощетил Сливен с 671 000 лв.
Съдът прие, че като кмет Йордан Лечков е предоставил частна общинска собственост на местни фирми, без да направи публичен търг или конкурс. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ямболският окръжен съд отложи служебно върнатото за ново разглеждане дело срещу бившия кмет на Сливен Йордан Лечков.

Предстои да бъде назначена нова дата за заседанията, предаде „Фокус“.

През септември миналата година състав на Окръжен съд – Ямбол, постанови тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок за бившия кмет.

Йордан Лечков беше признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице е нарушил служебните си задължения от Закона за общинската собственост и от Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество.

Съдът прие, че Йордан Лечков е предоставил недвижим имот - частна общинска собственост - бивш казармен район, за ползване от местни фирми, без да направи публичен търг или публично оповестен конкурс за сключване на договор за наем, и по този начин е ощетен бюджетът на общината с над 671 000 лева.

След обжалване на наказанието Бургаският апелативен съд върна делото за повторно разглеждане отново на окръжна инстанция.

Според бургаските магистрати присъдата е постановена при допуснати съществени процесуални нарушения.

Според Апелативния съд в Бургас мотивите на Ямболския окръжен съд имат декларативен характер и се свеждат до препис на обвинителния акт и посочените от експертите заключения.

Липсва анализ на събраните по делото гласни и писмени доказателствени средства, се казва в мотивите на Бургаския административен съд.

Сега делото ще се гледа от друг съдебен състав.

#Йордан Лечков #Сливен #длъжностно престъпление #Ямбол #Окръжен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници