Обирът в „Надежда” и последвалата престрелка - за 4000 лв. и бижута за 37 000 лв.

Обирът в „Надежда” и последвалата престрелка - за 4000 лв. и бижута за 37 000 лв.
БГНЕС
A A+ A++ A

При грабежа на заложната къща на бул. „Ломско шосе” е открадната сумата от 4000 лв. и златни накити на приблизителна стойност от 37 000 лв., които впоследствие са намерени. Това съобщи на брифинг директорът на СДВР Младен Маринов за извършения вчера въоръжен грабеж на заложна къща на бул. „Ломско шосе”.

Сигналът е подаден на телефон 112 в 14.35 часа вчера и е съдържал информация за извършен въоръжен грабеж от две лица с маски и ръкавици. След грабежа лицата са се отправили в неизвестна посока и са избягали от местопрестъплението. Незабавно е създадена организация и са разпоредени съответните мероприятия за незабавното издирване на извършителите. Насочени са екипи в района на местопрестъплението, както и по основните пътни артерии, по които биха могли да се оттеглят извършителите. Получена е информация, че те са се оттеглили с „Фолксваген голф”.

Впоследствие е получена друга информация, че извършителите са сменили превозното средство и са се прехвърлили в джип. В действията по издирването са включени специални полицейски подразделения. В процеса на издирването е станала ясна евентуалната самоличност на извършителите с оглед на техни минали действия и престъпна дейност. Наложило се е да се използват по-подготвени и оборудвани служители. В района на бул. „Възкресение” е забелязан джипът на извършителите и след предприети действия за задържане, те са предприели бягство.

Извършителите са блъскали с автомобила си полицейските служебни автомобили. Вследствие на тези действия трите автомобила на СДВР са пострадали изключително тежко, както и два автомобила на цивилни граждани. След като са избутали полицейските автомобили, са се оттеглили с джипа, след това са го изоставили, а едно от лицата се е прехвърлило на случайно минаващ „Мерцедес” и е заставило водача да го закара до определено място.

Незабавно районът е бил отцепен от полиция. В близост до градинка на бл. 29 е открит единият от участниците - Христо Георгиев, който е установен с наранявания по тялото, извикана е Бърза помощ, а през това време му е оказана първа помощ от полицейски служители на място, но той е починал от наранявания. След продължаване на оперативно издирвателните мероприятия е задържан и Росен Рангелов по прякор Човката, който е криминално проявен за извършване на грабежи и кражби. Той е задържан близо до същия район, криейки се от органите на реда. На място в изоставения джип са открити два пистолета, боеприпаси откраднатата парична сума и накитите. Образувано е досъдебно производство под контрола на Софийска градска прокуратура и разследването продължава.

Чавдар Ангелов, зам.-градски прокурор разясни, че в Софийска градска прокуратура са образувани две досъдебни производства. Едното е срещу Росен Рангелов, който в съучастие с т. наречения Ицо Полицая са извършили грабежа на заложната къща. Досъдебното производство е за въоръжен грабеж в големи размери при опасен рецидив. На Росен Рангелов ще бъде повдигнато обвинение и за опит за убийство на полицейски служители. Второто досъдебно производство е образувано срещу неизвестен извършител за извършено убийство на Христо Иванов - т.нар. Ицо-Полицая.

#обир #престрелка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници