Япония коригира намесата си на пазара след Брекзит

Япония коригира намесата си на пазара след Брекзит
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 Япония вероятно ще включи подкрепа за дребния бизнес в пакета от стимули, който ще разработи след шокиращия вот на Великобритания за напускане на ЕС, пише The Japan Times. За това е съобщил японският министър на икономиката Нобутеру Ишихара.

Преди британския референдум миналата седмица, премиерът Шинзо Абе бе заявил, че планира смели стимули тази есен, за подновяване на икономическата му програма. Но сега залозите се увеличиха дори повече.

Японските законодатели отбелязаха успокояването на финансовите пазари, след вота на Великобритания миналата седмица, но заявиха че искат да запазят своята готовност да отговорят на нов внезапен скок на йената, който е в състояние сериозно да подкопае икономиката на Япония.

Ишихара не отговори на въпросите за размера на пакета от стимули или за това как ще бъде финансиран, но според запознати източници правителството има намерението да похарчи най-малко 10 трлн. йени, заради притеснения относно износа, вътрешното търсене и японските фирми, опериращи във Великобритания.

#Брекзит #Япония #финансови пазари #пакет #стимули

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници