Прокуратурата: Полицаят, застрелял мигрант, е невинен

Прокуратурата: Полицаят, застрелял мигрант, е невинен
Фейсбук
A A+ A++ A

Окръжната прокуратура в Бургас прекрати наказателното производство, образувано във връзка с инцидента през октомври миналата година, при който бе прострелян афганистански гражданин, съобщи Нова тв.

В нощта на 13 срещу 14 октомври полицай Вълкан Хамбарлиев и няколко негови колеги открили под мост в граничната зона 13 чужденци, които с движат към тях. Граничните полицаи издали със силен глас разпореждания, но преценили, че те не се изпълняват, тъй като хората продължавали да се движат срещу тях, напомнят от прокуратурата.

Отчитайки това, както и необходимостта от задържане на лицата, Хамбарлиев заредил служебния си пистолет „Макаров“ и произвел изстрел. Куршумът се ударил в свода на моста, а проектилът отскочил и променил траекторията си на движение и ранил в шията един от афганистанските граждани. В резултат на огнестрелното нараняване в шията, пострадалият починал.

Според прокуратурата е налице липса на вина, тъй като в конкретната ситуация Хамбарлиев не е бил нито длъжен, нито е могъл да предвиди настъпването на последиците от действията си. Деянието извършено от Вълкан Хамбарлиев не представлява престъпление, убедени са от държавното обвинение.

#Окръжна прокуратура Бургас #наказателно производство #полицай #бежанец #чужденци #афганистанец

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай