Пл. Соколов: Братя Галеви се подиграват с всички

Пл. Соколов: Братя Галеви се подиграват с всички
Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви, бяха обявени за общодържавно издирване на 9 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият кмет на Дупница Пламен Соколов определи ситуацията около изчезването на Братя Галеви като „организиран цирк".

„Това личностни ли са или междуинституционални отношения между Галеви и държавата? Това е организиран цирк, институциите си прехвърлят топката," каза пред БНР Пламен Соколов, бивш кмет на Дупница, относно изчезването на братя Галеви.

„Ако са напуснали държавата да си задаваме логични въпроси. Ако са напуснали държавата със своите документи, някой ги е пуснал. Ако са напуснали с фалшиви документи, значи в тая държава и аз мога да се сдобия с фалшиви документи, както и всички други хора," добави Соколов.

„Третият вариант е да са тук и да се присмиват на държавата. Ако беше някой циганин, откраднал една кокошка, досега да беше в затвора," посочи Соколов. Според него братя Галеви се подиграват с всички в момента.

"Екзотично ще бъде те да се появят. Те са милиционери все пак," каза още той и припомни, без да споменава име, че преди време „един пиян човек - буквално и преносно обясняваше, че с тях има лични отношения, тогава беше министър, сега е депутат /Румен Петков - бел. ред/."

От своя страна Първан Дангов, който също е бивш кмет на Дупница каза, че „ще бъдем свидетели на тяхното публично появяване."

"Развръзка ще има. Нали не мислите, че сами са действали самосиндикално за всичко, което са говорили и действали," запита реторично Дангов.

Ангел Христов и Пламен Галев, по-известни като Братя Галеви, бяха обявени за общодържавно издирване на 9 май.

На 3 май Върховният касационен съд (ВКС) потвърди окончателно ефективните присъди на Ангел Христов и Пламен Галев.

Те бяха осъдени за рекет и изнудване на по 4 и 5 г. в затворническо общежитие. Още в петък Окръжна прокуратура - Кюстендил е изпратила присъдите на Пламен Галев и Ангел Христов за изпълнение в областното звено "Съдебна охрана". Двамата подсъдими имат наложена забрана да напускат територията на страната.

Присъдата е изпълнена за други трима от групата група за рекет и изнудване. В затвора в Бобовдол, за да изтърпят наказанията си вече са Георги Блатски, който трябва да лежи три години и шест месеца в затвора, Апостол Чакалов - Тоци, който получи 4 г. затвор, толкова зад решетките трябва да лежи и Владимир Ангелов - Стъклето.

#братя Галеви #изчезване #Дупница #бивш кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници