70 милиона лева очаква НЗОК в бюджета си до края на ноември от отстъпките на лекарствата

70 милиона лева очаква НЗОК в бюджета си до края на ноември от отстъпките на лекарствата
БГНЕС
A A+ A++ A

70 милиона лева очаква Здравната каса да постъпят до края на ноември в бюджета ѝ. Те са от отстъпки в цените на лекарствата, които НЗОК плаща, предава БНР.

Надзорният съвет на здравната каса е утвърдил и допълнителен брой направления за специалисти, издавани от  личните лекари във Враца, Добрич, Благоевград, Велико Търново, Смолян и Ловеч. Диспансерното наблюдение на пациенти със сърдечно-съдови  заболявания и със сърдечни и съдови импланти и  транспланти ще се извършва само от лекар-специалист по  кардиология до края на първата година от интервенцията е решено още от Надзорния съвет.

Взето е решение да се въведе пилотен проект за пръстова автоидентификация в 20 лечебни заведения с най-голям брой хоспитализации за миналата година. Заради проблеми със сключването на договорите на няколко болници в столицата със здравната каса, сред които и УМБАЛСМ "Пирогов"  Надзорният съвет е възложил на управителя на здравната каса  да освободи от длъжност директора на Районната здравно-осигурителна каса София - град.

#НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници