Експерти: Капиталовите пазари показват, че Великобритания няма да напусне ЕС

Експерти: Капиталовите пазари показват, че Великобритания няма да напусне ЕС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На референдума днес Великобритания ще гласува "За" оставане в ЕС, показват фондовите борси - това коментира пред ТВ Европа председателят на Асоциацията на трейдърите в България Васил Банов.

Именно спокойната им работа според Банов е доказателство за това това. Анализаторът обаче предупреди, че евентуален Брекзит ще се отрази много тежко на британската лира, като еврото също ще бъде засегнато.

Движението на борсите и търгуването на ценни книжа и облигации през последните 2 седмици е напълно нормално. Това означава, че сривове не се очакват и именно затова председателят на Асоциацията на трейдърите в България Васил Банов смята, че гражданите на Великобритания са взели решението да гласуват за оставането в Европейския съюз.

Според анализаторите именно икономиката е основна причина Великобритания да предпочете да остане в ЕС. В Лондон са базирани най-големите в Европа борси и евентуално напускане би сринало не само лирата, но със сигурност ще се отрази и на еврото.

През последните седмици някои граждани на Обединеното кралство започнаха да се превалутират парите си, но Банов не смята, че това би имало особено значение при напускане на Европейския съюз.

 

#Великобритания #ЕС #фондови борси #референдум #Европейски съюз #лира #евро #валута

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници