Изгубилият се Станимир от село Богдан е намерен невредим

Изгубилият се Станимир от село Богдан е намерен невредим
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изгубилият се в понеделник Станимир, деветгодишен от село Богдан, бе открит в района на съседното село Столетово късно снощи. Момчето е в сравнително добро здравословно състояние, само е силно изгладняло. Над 30 полицаи и 20 доброволци го търсиха в продължение на три денонощия.

Станимир е влязъл в гората след шамар, ударен от майка му, с която заедно са пасли стадо кози. По-рано момчето е било настанявано за отглеждане в приемно семейство, после е върнато на майка му и втория й съпруг. Със случая са ангажирани компетентните институции.

Междувременно продължава издирването на малкия Димо, с турско име Мохамед, в гората край русенското село Смирненски. Над 150 служители на реда, пожарникари и доброволци почти денонощно търсят момченцето, но засега резултат няма. Вчера на мястото бяха директорът на ОД на МВР-Русе старши комисар Теодор Атанасов и началникът на Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“-Русе комисар Димитър Павлов. „Операцията продължава, тя е започната още в понеделник, непрекъсната. Към момента продължават издирванията, претърсванията на местности.

За съжаление към момента нямаме положителен резултат, но усилията в тази насока продължават с висока степен на интензивност. Даваме си време толкова, колкото има шанс това дете да бъде намерено. Имало е в практиката такива случаи, така че надеждата остава“, каза комисар Атанасов. В издирването е включена и модерна техника, с която разполагат пожарникарите. „Използваме уред, който би могъл да открие сърдечна дейност, т.нар.детектор на живот, термовизионни камери, които улавят топлинното излъчване на телата, особено в по-тъмната част на гората са твърде ефективни.

През нощта използваме и конвенционалните осветителни прибори, включително и мачтовото осветление на пожарните машини. Практически обходът, който е направен с жива техника, считаме, че е дори много по-голям от това, което би следвало да се очаква да премине такова невръстно дете“, обясни комисар Павлов. 


#село Богдан #Столетово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници