Пазарджиклия осъди МВР-Благоевград за неправомерен акт

Пазарджиклия осъди МВР-Благоевград за неправомерен акт
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дирекцията на МВР в Благоевград ще трябва да плати общо 1600 лева заради несправедливо наложен и отменен акт на гражданин на Пазарджик. Административният съд в Пазарджик реши, че виновната страна му дължи 600 лева за имуществени и още 1000 лева за неимуществени вреди, заедно с лихвите от 11 март тази година до окончателното изплащане. Освен това полицията е задължена да поеме и разноските по делото – 610 лева.

Актът бил съставен на 13 март 2015-та, след като водачът бил засечен да кара автомобила си „Рено Меган” на изхода от село Струмяни със скорост 85 км в час при разрешена в селището 50 км. Наложена му била глоба 200 лева, срещу която той възразил, че ограничителната табела е преместена, а извън населено място нямат право да му правят акт.

Санкционираният обжалвал акта пред Районния съд в Сандански и спечелил делото, като платил 600 лева за адвокат. Понеже полицията не пращала свои представители на заседанията, процесът се проточил, така че с анекс доплатил още 150 лева на защитника си. Те обаче не му бяха признати по настоящия спор. За да пътува по бизнесделата си, водачът трябвало всеки месец да заверява документи в КАТ-Пазарджик, защото от съда в Сандански изпратили решението до Пътната полиция в Благоевград, откъдето обаче не я препратили на колегите си в Пазарджик.

Решението може да бъде обжалвано в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.

#Пазарджик #Благоевград #МВР #глоба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници