Полицията ще дебне за въоръжени, пияни и дрогирани около "София Прайд 2016"

A A+ A++ A

Столичната дирекция на полицията предупреди, че взима мерки за охрана на обществения ред и за организация на движението във връзка с проявите, които съпътстват "София Прайд 2016" .

Ежегодно шествие "София Прайд 2016"а започва на 18 юни от 17 ч., а половин час по-късно, от 17.30 ч. е заявено и антишествие, което от СДВР наричат "социално".

Уведомителни писма за двете прояви са подадени в Столична община и тя е съгласувала шествията. Преди, по време и след тях полицейски служители ще осигуряват охраната на обществения ред и организацията на движението в града.

В района на Княжеската градина и около НДК, обявени като сборни места за участниците в шествията, ще бъдат изградени филтровъчни пунктове и буферни зони, информират от СДВР. Това означава, че няма да бъдат допускани участници във видимо нетрезво състояние, маскирани или носещи забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове/.

От съображения за сигурност по маршрутите на движение шествията ще бъдат съпровождани от полицейски екипи. По направленията им поетапно ще бъде спирано и възстановявано движението по пътното платно.

 

 

#столична дирекция #полиция #София прайд #НДК #антишествие #СДВР #буферни зони #полицейски екипи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници