Борисов: България повече няма да остава на студено зимата

Борисов:  България повече няма да остава на студено зимата
БГНЕС
A A+ A++ A

България повече няма да остава на студено зимата. Това каза на официалното откриване на реконструираната компресорна станция "Петрич" министър-председателят Бойко Борисов.

Вижте как изглежда старата компресорна станция, вижте как изглеждат новите. Всеки ден градим и оставяме видими неща. Десетилетия говореха за диверсификация, ние го правим. На думи всеки е много силен, ние сме в делата силни. Така че всеки ден с това се занимаваме.

Инвестирали сме си пари, подобрили сме си газопреносната система. Най-съвременна е направена, така че във всички посоки да може да се движи газ, така че от Европейския газов хъб Балкан, да стига и през Гърция и за Италия, и за Македония, защо не и до Албания. Така че ние сме си свършили нашата работа и се надяваме и другите да си я свършат, подчерта Борисов.

„С тази инфраструктура, която изградихме, вече никой няма полза да заобиколи България. Ние сме си свършили нашето домашно и сега чакаме европейския газов хъб „Балкан“ да действа и да разпределя газ за региона. Ние не сме против никого, като сме си осигурили възможност да не бъдем заобикаляни, да не бъдем принуждавани и да създадем най-важното: конкуренция между доставчиците“, каза още Бойко Борисов.

По думите на премиера, когато има няколко доставчици цената естествено е една, а когато е само един – е различна. „Това е една голяма инвестиция, която сме направили за бъдещето. До този момент „Булгартрансгаз“ с 60 компресора работеше, а сега 4 компресора вършат цялата тази дейност“, каза Бойко Борисов.

Той насочи вниманието на присъстващите, които не са били на откриването на трите станции до този момент, като определи, че 50% от разходите са паднали, и в рамките на от 2 до 3 години ще бъдат избити тези разходи.

#газ #Петрич #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници