Председателят на Бундестага реагира остро на заплахите на Ердоган

Председателят на Бундестага реагира остро на заплахите на Ердоган
Норберт Ламерт посочи, че парламентаристите в Бундестага са готови да дебатират и да понасят критика, но всеки, който се опитва чрез заплахи да окаже натиск върху отделни депутати, трябва да си дава сметка, че напада целия парламент. / БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на германския парламент Норберт Ламерт откри днешното заседание с остра реплика по адрес на турския президент Реджеп Ердоган. Ердоган заяви, че на депутатите в Бундестага, които са от турски произход, трябва да бъде направен кръвен тест, тъй като едва ли наистина имат турски корени.

„Смятах за невъзможно демократично избран президент през 21 век да свързва критиката си по адрес на демократично избрани депутати в немския Бундестаг със съмнения в турския им произход, като нарича кръвта им увредена”, каза Ламерт, в присъствието на канцлера Ангела Меркел, пред пленарната зала, която отговори с овации.

Ламерт посочи, че парламентаристите в Бундестага са готови да дебатират и да понасят критика, но всеки, който се опитва чрез заплахи да окаже натиск върху отделни депутати, трябва да си дава сметка, че напада целия парламент.

Коментарът на турския президент Ердоган беше предизвикан от това, че 11-те депутати от турски произход в Бундестага подкрепиха резолюцията за геноцида над арменците в Османската империя.

#Норберт Ламерт #Ердоган #Бундестага

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници