Обама в риалити: Президентският пост означава сериозна работа, а не е шоу

Обама в риалити: Президентският пост означава сериозна работа, а не е шоу
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският президент Барак Обама за пръв път си позволи да коментира по-обстойно надпреварата за Белия дом и основните претенденти за него - Хилари Клинтън, с която е работил по време на първия си мандат, и Доналд Тръмп. Още по-любопитното е, че Обама направи коментарите си в „Шоуто на Джими Фалън” по телевизионния канал Ен Би Си, което е комедийно предаване.

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че по време на кампанията за предстоящите през ноември президентски избори смята да напомни на избирателите, че президентският пост означава сериозна работа и не е риалити шоу. В интервю за предаването „Шоуто на Джими Фалън” по Ен Би Си Обама визира телевизионната кариера на Доналд Тръмп, който си осигури номинацията на Републиканската партия за Белия дом. Водещият попита президента дали Тръмп го е търсил за съвет или въобще са разговаряли.

"Не, не, Тръмп не ми се е обаждал, не съм говорил с него, не ме е търсил за съвет. Не знам за републиканците, но ние сме доволни от техния избор", заяви Барак Обама в отговор на въпрос за Тръмп и Републиканците.

"Всъщност се притеснявам за Републиканската партия. Демокрацията работи добре, страната работи добре, когато имаме две сериозни партии, които се опитват да решават проблемите, но те имат философски различия, имат ожесточени дебати по идеите и предложенията си. Президентският пост е сериозна работа, а не шоу.
За пръв път Обама коментира резултатите от първичните избори в Демократическата партия, при които Хилари Клинтън победи сенатора от Върмонт Бърни Сандърс.

Говорил съм с Хилари и Бърни по време на кампанията. Не знам дали ще ме помолят за съвет, но бих им казал някои неща. Здравословно е за Демократическата партия да има конкуренция, борба на идеи и позиции на първичните избори. Смятам, че Бърни Сандърс донесе огромна енергия и нови идеи, което направи Хилари по-добър кандидат за президент", допълва американският президент.

#Барак Обама #избори #Белият дом #Хилари Клинтън #Доналд Тръмп #Републиканска партия #риалити шоу #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници