Образователното министерство публикува карта на професионалните гимназии в България

Образователното министерство публикува карта на професионалните гимназии в България
Меглена Кунева /БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на образованието /МОН/ публикува на сайта си карта на професионалните гимназии в България, предаде БНР. Тя дава информация за видовете професионални направления, броя на учениците, които се обучават в тях, както и кои предлагат дуално обучение, състоянието на материалната им база и участието им проекти.

„Така бизнесът, общините, родителите и децата, разбира се, ще могат да видят къде, какво има, как да се насочат, какви практики да очакват. За мен това е много голяма крачка напред. Ние сме готови с нашия Закон за изменение и допълнение в Закона за професионалното обучение и образование, вече е минал през МС. За мен все по-големият интерес към образованието и от страна на икономиката, и от страна на медиите, означава, че ние нямаме право да изпуснем в следващите няколко десетилетия приоритетът на България да се нарича образование“, заяви министърът на образованието Меглена Кунева.

Оценките от държавните зрелостни изпити могат да бъдат проверени по училищата, на страниците на регионалните инспекторати, както и на сайта на МОН.

На първата задължителна матура по Български език и литература се явиха 48 026 ученици. Втората матура бе по избор, като най-много зрелостници се явиха на изпит по Биология.



#Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници